Absint är en oerhört ryktbar dryck och har även förbjudits I somliga länder. I Sverige har man ständigt kunna dricka absint som är en dryck baserad på anis, fänkål och malört. Men drycken har varit ganska populär under tidernas gång och det är inte allihopa som tycker om den ganska beska smaken.

absint

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under det här namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade faktiskt att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det självklart de som anser att konstnärer som Van Gogh troligen blev en aning tokiga av att blanda sina egna färger med farliga ämnen och att man knappt kan skylla på absinten för detta. Du kan alltså skaffa malört, tujon och frambringa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli galen av detta.

Göra egna drinkar med absint med korrekt redskap

Tänk på att du behöver rätt verktyg för att göra din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, http://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som består av örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked därför att få sötman i drycken. Ifall det inte blir lite sött så är det tufft att dricka absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är ofta hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med korrekt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att imponera. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i fler örter men det här blir lite överkurs för den som är ny på att mixa egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den komponent som du ej vill missa då det är den som antas giva effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan rentav vara dödlig men ej i den dos som man använder i absinten.

Det är inte absinten som är riskfylld utan alkoholen i drycken

Något som man måste begripa då det handlar om den här typen av drycker är att det rentav är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Om man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång ibland så är det till fullo säkert att dricka men ifall man gör det till vana att dricka absinten till frukost, lunch samt middagsmål så kan det bli problem.

Dagens absinter är även fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan icke framföra att den gröna fen är samma sak som den en gång var. Som all annan rusdryck så gäller det att vara aktsam när man dricker absint.